Ahogy ígértem összeszedem nektek , hogyan is zajlik egy disznótor vidéken 😊
Nekem ez teljesen természetes, hiszen gyermekkorom óta minden évben többször is program nálunk de van aki sose látott még élőben ilyet, és persze olyanok is akiket nem érdekel. Nem vagyunk egyformák ami szuper ahogy van .
Nekem ez mindig élmény, bár hozzátetteszem rohadtul fárasztó de Imádjuk.
Először is sokakban felmerül a kérdés , hogy lehet e ezt így itthon háznál?!
Állatorvosi engedéllyel aki megvizsgálja az állatot igen lehet de csak saját célra (eladás stb nem) ,
A másik kérdés pedig , hogy miért ezt a módszert alkalmazzuk miért nem vesszük meg a bolti húst?
Igyekszünk ténylegesen az önellátásra törekedni mindentéren így a bolti hús nem opció. Nagyon régóta fontos az, hogy tudjuk mit is eszünk, mi kerül az asztalra és a bolti verzióval ez nem követhető. A levágásra kerülő disznók teljesen bio tápláláson vannak ami annyit jelent , hogy a saját gabonát eszik, nem kapnak tápot, de kapnak sok zöldséget, csallánt , konyhai maradékot (mint pl zöldségek, gyümölcsök ) nincs semmilyen káros anyag .
Ezeket tisztáztuk most pedig jöjjön a mit / miért/ hogyan 😊
Először is leirom nektek a kellékek listáját
* puska ( mi régóta ezt használjuk van aki áramot, gázt stb )
* koplozó teknő ( ebbe kerül forrázásra és itt szedik le a szőrét )
* pörzsölő ( ez egy gázpalackra szerelt "készülék " mivel feketére perzselik lesz majd kép lejjebb)
* mosorács ( pörzsölés után erre teszik fel és mossák teljesen fehérre a bőrt)
* rénfa ( ide húzzák fel és vágják ketté
* hastok ( munka asztal )
* üst ( ez egy nagy vas kályha amibe megy a bogrács )
Megjegyzések
Megjegyzés küldése